darbogu

Важные молитвы о детях

0 22

Каждый родитель, любящий своего ребенка, старается дать ему все самое лучшее и, конечно же, стремится достойно воспитать чадо, вырастить его хорошим человеком. И, безусловно, верующий человек четко осознает, насколько важна молитва о детях Богу!

Содержание статьи:

Молиться о детях (и, конечно же, и о крестниках), нужно не только в каких-то тяжелых, непростых ситуациях, в опасности или болезни, а ежедневно, на протяжение всей жизни. И не забывайте благодарить Господа за то, что Он дал вам ваших деток!

Говорят, что молитва матери со дна моря достанет. И случаев, когда по молитве мамы или папы, происходило настоящее чудо с ребенком, немало! Родительская молитва помогает человеку и ведет его всю жизнь. А потому никогда нельзя забывать помолиться о ребенке, даже если ваш день был очень загруженным. Не всегда нужно вычитывать какие-то длинные молитвенные тексты, если не хватает сил или времени, можно помолиться своими словами, от сердца, кратко, попросить Господа благословить вашего ребенка, оградить его от всякого зла, умудрить, сохранить, наставить на верный путь!

Дорогие братья и сестры! Священник Евгений Подвысоцкий, настоятель храма в честь Казанской иконы Божией Матери ст. Ясенской Краснодарского края, ежедневно совершает молебны. По праздникам совершаются Богослужения. Если у вас есть молитвенные нужды, то пишите записки о здравии и об упокоении ваших близких на WhatsApp!

Православные молитвы о детях

Моли́тва к Бо́гу Отцу́

О́тче Святы́й, Предве́чный Бо́же! Тебе́ молю́ся о ча́де мое́м (и́мя) его́же дарова́ ми́ бла́гость Твоя́. Ты́ да́л еси́ ему́ бытие́, оживотвори́л его́ душе́ю безсме́ртною, огради́л святы́м креще́нием, во е́же жи́ти ему́ сообра́зно с во́лею Твое́ю и наследовать Ца́рствие Небе́сное. Сохрани́ его́ во благода́ти Твое́й до конца́ жи́зни его́. Содействуй ми́ Твое́ю благода́тию, дабы́ а́з воспита́л его́ во сла́ву и́мени Твоего́ и в по́льзу бли́жним, пода́ждь ми́ к сему́ потребные сре́дства, терпе́ние и си́лы. Го́споди, просвеща́й его́ све́том прему́дрости Твоея́, да лю́бит Тя́ все́ю душе́ю свое́ю и все́м помышле́нием свои́м. Насади́ в се́рдце его́ стра́х и отвраще́ние от вся́каго беззако́ния, да бу́дет непоро́чен в путе́х свои́х. Го́споди, украси́ ду́шу его́ целому́дрием, долготерпе́нием и вся́кою че́стностию, да вся́ка клевета́, ло́жь и ле́сть бу́дет ме́рзостна ему́. Окропи́ его́ росо́ю благода́ти Твоея́, да преуспева́ет в доброде́тели и свя́тости и да возраста́ет в любви́ Твое́й и любви́ благочести́вых челове́к. А́нгел Храни́тель да пребыва́ет с ни́м всегда́ и соблюда́ет ю́ность его́ от помышле́ний су́етных, от пре́лестей и собла́знов ми́ра сего́ и от вся́ких наве́тов лука́ваго. А́ще же когда́ и согреши́т пред Тобо́й, не отврати́ лица́ Своего́ от него́, но бу́ди ми́лостив ему́, возбуди́ сокруше́ние в се́рдце его́ и по мно́жеству щедро́т Твои́х очи́сти согреше́ния его́. Не лиши́ его́ и земны́х Твои́х бла́г, но посли́ ему́ вся́ ну́жная во вре́мени во приобре́тение блаже́нныя ве́чности. Сохрани́ его́ от вся́кия напа́сти, беды́ и боле́зни и осеня́й во все́ дни́ живота́ его́. Бо́же Благи́й, еще́ молю́ся Тебе́: да́ждь ми́ весе́лие и ра́дость о ча́де мое́м и сподо́би мя́ предста́ти на Стра́шнем суди́щи Твое́м и с непосты́дным дерзнове́нием рещи́: се́ а́з и ча́до мое́, е́же да́л ми́ еси́, Го́споди. Да ку́пно с ни́м прославля́я неизрече́нную ми́лость Твою́, превозношу пресвято́е и́мя Твое́, Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Молитва матери о чаде своем

Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, молитв ради Пречистыя Твоея Матери услыши меня, грешную и недостойную рабу Твою (имярек). Господи, в милости Твоей власти чадо мое (имярек), помилуй и спаси его имени Твоего ради. Господи, прости ему вся согрешения, вольные и невольные, совершенные им пред Тобой. Господи, наставь его на истинный путь заповедей Твоих и вразуми его и просвети светом Твоим Христовым, во спасение души и исцеление тела. Господи, благослови его в доме, около дома, в поле, работе и в дороге и на каждом месте Твоего владения. Господи, сохрани его под покровом Твоим Святым от летящей пули, стрелы, ножа, меча, яда, огня, потопа, от смертоносной язвы и от напрасныя смерти. Господи, огради его от видимых и невидимых врагов, от всяких бед, зол и несчастий. Господи, исцели его от всяких болезней, очисти от всякия скверны (вина, табака, наркотиков) и облегчи его душевные страдания и скорби. Господи, даруй ему благодать Святаго Духа на многие лета жизни и здравия, целомудрия. Господи, дай ему Свое благословение на благочестивую семейную жизнь и благочестивое деторождение. Господи, даруй и мне, недостойной и грешной рабе Твоей, родительское благословение на чадо мое в наступающие утра, дни, вечера и ночи, имени Твоего ради, ибо Царствие Твое вечно, всесильно и всемогуще. Аминь. Господи, помилуй.

Молитва Божией Матери о детях

О Пресвятая Владычице Дево Богородице, спаси и сохрани под кровом Твоим моих чад (имена), всех отроков, отроковиц и младенцев, крещеных и безымянных и во чреве матери носимых. Укрой их ризою Твоего материнства, соблюди их в страхе Божием и в послушании родителям, умоли Господа моего и Сына Твоего, да дарует им полезное ко спасению их. Вручаю их Материнскому смотрению Твоему, яко Ты еси Божественный Покров рабам Твоим. Матерь Божия, введи меня во образ Твоего небеснаго материнства. Уврачуй душевные и телесные раны чад моих (имена), моими грехами нанесенные. Вручаю дитя мое всецело Господу моему Иисусу Христу и Твоему, Пречистая, небесному покровительству. Аминь.

Молитва о детях Ангелу Хранителю

Ангеле Божий, хранителю моего чада (имя) святый, на соблюдение его (ее) от Бога с небесе данный! Прилежно молю тя: ты его (ее) днесь просвети, и от всякаго зла сохрани, ко благому деянию настави, и на путь спасения направи. Аминь.

Кра́ткая моли́тва на благослове́ние дете́й

Го́споди, Иису́се Христе́, Сы́не Бо́жий, благослови́, освяти́, сохрани́ си́лою животворящего Креста́ Твоего́. (И наложить на ча́до кре́стное зна́мение.)

Моли́тва у́тренняя на благослове́ние дете́й

Го́споди Иису́се Христе́, Сы́не Бо́жий, моли́тв ра́ди Пречи́стыя Твоея́ Ма́тери услы́ши мя́, недостойного раба́ Твоего́ (и́мя). Го́споди, в милостивой вла́сти Твое́й ча́да мои́ (имена́), поми́луй и спаси́ и́х, и́мени Твоего́ ра́ди. Го́споди, прости́ и́м все́ согреше́ния вольные и невольные, совершенные и́ми пред Тобо́ю. Го́споди, наста́ви и́х на и́стинный пу́ть Твои́х за́поведей и ра́зум просвети́ све́том Твои́м, во спасе́ние души́ и исцеле́ние те́ла. Го́споди, благослови́ и́х на ка́ждом ме́сте Твоего́ влады́чества. Го́споди, сохрани́ и́х си́лою Честного и Животворящего Креста́ Твоего́, под кро́вом Твои́м святы́м, от летящей пули, стре́лы, меча́, огня́, от смертоносной ра́ны, водного потопле́ния и напрасной сме́рти. Го́споди, огради́ и́х от вся́ких ви́димых и неви́димых враго́в, от вся́кой беды́, зо́л, несча́стий, преда́тельства и пле́на. Го́споди, исцели́ и́х от вся́кой боле́зни и ра́ны, от вся́кой скве́рны, и облегчи́ и́х душе́вные страда́ния. Го́споди, да́руй и́м благода́ть Ду́ха Твоего́ Свята́го на мно́гие го́ды жи́зни, здра́вие и целому́дрие во вся́ком благоче́стии и любви́, в ми́ре и единоду́шии с окружающими и́х начальствующими, бли́жними и дальними людьми́. Го́споди, умно́жь и укрепи́ и́х умственные спосо́бности и теле́сные си́лы, здра́вы и благополучны возврати́ и́х в роди́тельский до́м. Всеблаги́й Го́споди, да́руй мне́, недосто́йному и гре́шному рабу́ Твоему́ (и́мя), роди́тельское благослове́ние на ча́д мои́х (имена́) в настоя́щее вре́мя у́тра (дня́, ве́чера, но́чи), и́бо Ца́рство Твое́ ве́чно, всеси́льно и всемогущественно. Ами́нь.

Моли́тва за дете́й и за крестников, архим. Иоа́нна (Крестьянкина)

Сладча́йший Иису́се! Бо́же се́рдца моего́! Ты́ дарова́л мне́ дете́й по пло́ти, они́ Твои́ по душе́. И мою́ и и́х души́ искупи́л Ты́ Свое́ю неоцененною Кро́вию. Ра́ди Кро́ви Твоея́ Боже́ственныя умоляю Тебя́, сладча́йший мо́й Спаси́тель, благодатью Твое́ю прикоснись се́рдца дете́й мои́х (имена́) и крестников мои́х (имена́), огради́ и́х стра́хом Твои́м Боже́ственным, удержи́ и́х от дурных наклонностей и привычек, направь и́х на све́тлый пу́ть жи́зни, и́стины и добра́. Укрась жи́знь и́х все́м до́брым и спаси́тельным, устро́й судьбу́ и́х я́ко же Ты́ Са́м хочеши и спаси́ души́ и́х и́ми же ве́си судьба́ми! Го́споди, Бо́же отце́в на́ших! Детям мои́м (имена́) и крестникам (имена́) да́й се́рдце пра́вое, что́бы соблюдать за́поведи Твои́, открове́ния Твои́ и уста́вы Твои́. И исполнять все́ это! Ами́нь.

Вам также могут понравиться
Оставьте ответ

Ваш электронный адрес не будет опубликован.